Dine tænders hygiejne er måske vigtigere, end du lige går og tror

Der er en grund til, at vi mennesker er blevet udstyret med tænder fra biologiens side. De har en funktion, og er en helt essentiel del af vores ernæringsproces, da det ikke ville være muligt for os at fordøje vores mad, hvis det ikke blev tygget først – og det ville være meget svært at tygge maden uden tænder. Derfor er det vigtigt at holde dine tænder i pæn stand, så du har dem så længe som muligt.

Det starter helt fra barnsben af

I den første del af vores liv, er det ikke os selv, der har ansvaret for vores tænder. Det er derimod vores forældre, der skal sørge for, at vi har et godt udgangspunkt at gå ud fra, når vi når den alder, hvor vi selv kan begynde at tage et ansvar for vores tænders helbred. Er det allerede der gået galt, kan det blive noget af at arbejde at komme tilbage på sporet til sunde tænder igen, så det er derfor meget vigtigt, at du som forælder sørger for at tage sundheden af dit barns tænder meget alvorligt.

Pas på dine tænder – de kommer ikke igen

I starten af vores liv har vi mælketænder, og skulle det ske, at en af dem falder ud, gør det jo egentlig ikke så meget – der kommer bare en ny på et tidspunkt! Men når alle mælketænderne er blevet udskiftet, kommer der altså ikke flere tænder. Du har de tænder, du nu har, og dem skal du leve med og passe på resten af dit liv. Dog kan tandlægerne i dag mange ting, så skulle du flække en tand eller helt tabe den, kan din lokale tandlæge, måske Esbjerg Tandlæge, finde en løsning, der kommer til at se helt udmærket ud.